A rózsa lelke

Mi, nők varázslattal gyógyítunk

2018. szeptember 21. 22:18 - katicabogarka

Az egyik húgom átjött ma hozzám. Aromaterápiás acmasszázst ígértem neki, mert gyakorolnom kell a vizsgára. Két órán keresztül beszélgettünk, és végül nem jutott idő arra, hogy felavassa a vadiúj masszázságyamat. De szerintem a beszélgetésünknek köszönhetően eljutottunk oda, ahova a masszázs által tudtunk volna. Mindkettőnk lelke kifényesedett.

panarom_suli3.jpeg

Legutóbb hatan ültünk az asztal körül. Én és a húgaim. Finom vacsora került az asztalra, és csacsogtunk, mint máskor is, amikor így összegyűlünk. A hétköznapokban mindenki rohan, gyereket nevel, háztartást vezet, leleményes projektmenedzser, de minden harmadik hónapban ott vagyunk mindannyian az asztal körül. Körbe megyünk, és mesélünk, hogy kivel mi van éppen. Most mindenkinek örömteli hírei vannak. Az egyik kishúgom most tanulja a közös életet a kisbabájával. A másik most készül férjhez menni, és szerelmes cívódásokról mesél. A középső kishúgomék lakást vettek, de még előttük a felújítás. A nővérem legidősebb fia pedig nagy izgalmak árán bekerült a kiszemelt gimibe. Kimondhatatlanul örülünk egymás boldogságának.

Egy évvel ezelőtt nem pont ilyen volt a hangulat. Történeteink csordultig voltak kétellyel, aggodalommal és elárultsággal. De éreztük, hogy csupán benne lenni ebben a mágikus női körben maga a gyógyulás. Akkor éreztem meg először, hogy mennyire fontos szerepe van ezeknek a nőknek az életemben. Szereplők jönnek-mennek ebben az „esőnap nélküli” színdarabban, de ők állandó tanúim mindeközött.

Azóta tudatosabban figyelem a tisztán női közösségekben létrejövő energiát. A Panarom aromaterapeuta képzésén is így vagyunk. Önmagában már ez is óriási élmény, pedig milyen ritkán fordul elő. Elfelejtettük, hogy milyen áldásos az idősebb nők körében beavatást nyerni életünk fontos mérföldköveinél.

Egészen varázslatos atmoszférát teremtenek ők, amibe belépve azonnal érzem a nyugtató-gyógyító energiákat. Azt gyanítom, hogy a vigyázó tekintetükben, a gondoskodó mozdulataikban, a finom érintéseikben van elrejtve a csoda. Akkor is tetten érhető ez a képességük, amikor a lázas kisgyerekük hátát simogatják, vagy ölelésükben menedéket adnak a kiskamaszuknak, vagy ahogy a szemükbe van írva a „hátországod vagyok a nehézségekben is”.

Ennek a misztikus női energiának a megfelelőjét komponáltam meg az illóolajok segítségével a „Női energia” keverékében, azzal a céllal, hogy a nőiségünk mozgósításában és tudatosabb megélésében támogasson minket. Ebben a keverékben az esszenciák királynőjeként ismert damaszkuszi rózsa és a mirha a nőiség, a jázmin a szépség és a szerelem vénuszi megtestesítője, míg az ylang ylang az érző, érzéki nő energiáját hordozza. A muskotályzsálya és a pálmarózsa pedig a női ciklus harmóniáját segít megteremteni.

Egy ilyen királynői kompozícióhoz márpedig hasonlóan előkelő öltözék illik. Örömmel osztom meg veletek a jó hírt, hogy a várva-várt bambusz üvegcsék megérkeztek, így nem sokára a nagyközönség számára is elérhető lesz ez az aromaterápás keverék.

bamboo2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr714254753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása