A rózsa lelke

Amikor jó lenne tudni, hogy minden a legnagyobb rendben van

2017. október 12. 23:27 - katicabogarka

Van az az érzés, amikor semmi másra nem vágyunk, minthogy valaki ránk terítsen egy láthatatlan köpenyt, ami a „minden rendben van” melegségével burkol be. Mert éppen valamilyen szomorúság vagy aggodalom marcangolja a lelkünket, de mégsem tudjuk kinyújtani a karunkat a barátaink, családtagjaink felé, hogy „most jól esne egy nagy ölelés”. Mert mondjuk azt gondoljuk, hogy ha éppen nem vagyunk jókedvűek és szórakoztatóak, akkor teher lehetünk számukra. Vagy mert egy hatalmas nagy titok nyomja a lelkünket, amit nem merünk megosztani velük.

Megvan ez az érzés?

Mindenkinek van valamilyen – jobb esetben konstruktív – megoldása erre az esetre. Néha bekuckózunk otthon egy nagy bögre kakaóval és megnézünk egy felejthető romkomot, vagy tolunk egy kemény kardió edzést, vagy éppen lázas nagytakarításba fogunk, hátha a külső rend valahogy lecsendesíti a bennünk levő felfordulást.

kamilla.jpg

Az aromaterápiás eszköztárunkból ilyen esetekben jön jól a kék kamilla (Matricaria chamomilla) illóolaja, mivel szubtilis üzenete az, hogy „minden a legnagyobb rendben van”. Ez a kék színű olaj instant enyhülést ad a lelkünknek, mintha csak egy meleg láthatatlanná tevő köntösbe burkolna be minket. Megnyugtat, és enyhíti az aggodalmainkat.

A gyógynövények között méltán előkelő helyen számom tartott kamillának (más néven orvosi székfűnek, német vagy magyar kamillának) egyébként ezen kívül is nagyon sok jótékony hatása ismert. A benne levő kamazulénnek köszönhetően nemcsak nyugtató, de kiváló gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatása is van, így a sebgyógyulásban is nagy segítség. Erősíti az immunrendszert, enyhíti az izom- és ízületi gyulladásokat, ráadásul nőgyógyászati fertőzések esetén is jótékony hatású.

Aromafürdőben alkalmazva 3-5 cseppet tegyünk egy evőkanálnyi mézbe, vagy tejszínbe, majd ezután keverjük a meleg fürdővízhez. Garantáltan ellazít, megnyugtat, és elfeledteti azt, ami a szívünket nyomja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr5712958483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása