A rózsa lelke

Gyere velem az illatok csodálatos világába!

2017. július 02. 21:10 - katicabogarka

 

 

Hiszek abban, hogy mindent, amit csinálsz, ugyanúgy csinálod. Személyiséged alapvonásai visszatükröződnek abban, ahogyan kosarazol a barátaiddal, ahogy a legutóbb látott filmedről beszélsz, és amilyen ruhát választasz az ebédre, amikor a párod bemutat a szüleinek. És így van ez a parfümjeinkkel is, bár legtöbbször nem tudatos választásunk eredményeképp.

A parfümök rólunk szóló állítások, amik éppen úgy bontakoznak ki térben és időben, mint ahogy az első benyomás után mi is nyomot hagyunk a környezetünkben. Vannak köztük finom, nőies romantikusok, édes álomígéretek, bátor karakánok, és energiától kicsattanó frissek. Sőt, mindez akár együtt is, ritmusos egymásutánban bontakozva ki, mint egy kánon szólamai.

Ráadásul nem is egyszerűen esztétikai–érzéki élményt nyújtanak, többek annál, mint pusztán kellemes illatok. Az aromák, különösen a növényekből kivont természetes illóolajok, hatnak az érzelmeinkre és a közérzetünkre is. Tudtad például, hogy egy kis édesnaranccsal megbolondított kubebaborstól vidámabban érzed magad? Hogy egy citromfüves-levendulás fürdőtől biztosan nyugodtabban alszol? Vagy hogy a tömjén-mirha keverékével elmélyítheted a meditációdat?

Ez a blog abban szeretne segítséget nyújtani, hogy hogyan állítsuk a természetes aromákban rejlő kincseket a saját szolgálatunkba azért, hogy harmonikusabban és kiegyensúlyozottabban érezzük magunkat a mindennapokban. Nem boszorkányság ez, csak egy kis praktika, ami több ezer éves tudásra épül. Ezt a tudást szeretném gyakorlati formában közkinccsé tenni, osztozva veled abban az élményben, amit csakis az illatok csodálatos világa tud megidézni.

1_credo.jpgHét évvel ezelőtt kezdtem tudatosan ismerkedni az illatok világával, amikor egy személyre szóló parfümöt kaptam ajándékba, amiben saját magam illatokba kódolt tükörképét láttam. Később aztán egy súlyos betegség kapcsán találtam rá az aromaterápiára, ami mind fizikai, mind lelki problémák kezelésében is szép eredményeket tud felmutatni. Szervezetfejlesztőként mindig is az érdekelt, hogy hogyan lehet olyan környezetet teremteni, amiben a lehető legharmonikusabb és legteljesebb életet éljük. Éppen ezért az aromaterápiának az az ága kezdett el foglalkoztatni, ami az illatoknak a közérzetünkre, érzelmeinkre, gondolkodásunkra gyakorolt finom hatásával foglalkozik.

Hát így kezdődött.

Most pedig fejembe vettem, hogy megírom, amit megtapasztaltam.

Nagyon szívesen veszem, ha velem tartasz ezen az utazáson, és örülök, ha kérdésekkel és kommentekkel bombázol, mert ebből érzem majd, hogy értéket teremtek számodra. Azt is oszd meg velem, hogy milyen kérdések és témák érdekelnek a legjobban, hogy közösen tudjuk formálni ezt a blogot.

Készen állsz?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr3212637063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása