A rózsa lelke

Az óceánpart szabadlelkű szörfösei

2017. július 30. 23:42 - katicabogarka

Szörfös kalandjaim után újra itthon, de a kint készült fényképeket lapozgatva máris arról ábrándozom, hogy milyen jó is lenne visszamenni. Igyekszem a lelkemben nagy gonddal őrizgetni azt a részt, ami a szörfösök különleges társadalmától inspirálva megerősödött bennem. Hogy miért annyira különlegesek ezek a srácok-lányok? Túllépve az olyan külsőségeken például, hogy mindenki nagyon cool, van tetoválása, és többnyire papucs nélkül járkál - kis mintán végzett megfigyelésem alapján, bocsánat az általánosításért, de vannak bizonyítékaim :) - , a gondolkodásmódjukban van valami egészen elbűvölő.

szorfos2.jpg

Határtalan szabadságvágy, a természet szeretete és nyitottság egymás felé. Lara, a német „szörf padavan társam” fogalmazta meg nagyon jól, hogy annyira felüdítő itt a mások feletti ítélkezés hiánya. Oké, ha kezdő vagy, oké, ha nincs kidolgozott tested (nekik bezzeg..., mindegy is), oké, ha éppen nincs erőd kimenni este partizni.

Alázattal és lelkesen végezte mindenki a maga feladatát a házban: főzött, barkácsolt, kisbuszt vezetett a nyugati partra, vagy éppen bártenderkedett. Kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet az, hogy egyetlen „nincs kedvem” nyafogást, egyetlen egymásra fújást nem láttam a kint töltött idő alatt. Azt válaszolták, hogy ahhoz az örömhöz képest, amikor ők is kimehetnek a hullámokra, eltörpül a kötelességeik fáradtsága.

Hogy kimegyek-e majd újra? Ez nyilván csak költői kérdés… :)

szorfos3.jpg

De hogy addig se hagyjam kialudni a lángot, készítettem egy aromakeveréket, ami rájuk, Portugália szabadlelkű szörföseire emlékezetet. Nagyon egyszerű, te is elkészítheted.

Mediterrán szörfös lélek:

Vegyél egy 30 ml-es barna üveget (a gyógyszertárban, ahogy ezt már megbeszéltük), vagy 5ml-es rolleres üveget (szerintem ez sokkal praktikusabb), és cseppents bele 30 csepp édesmandula olajat, ami a bázis lesz. Idézzük meg 5 csepp édesnaranccsal és 5 csepp citrommal a citrus ligetek illatát, ami önfeledt örömöt és frissességet ad. A 2 csepp bergamott fanyarsága, és 2 csepp babérolaj mediterrán hangulata segít elengedni a mindennapi gondjaidat, és megacélozza az akaraterődet, hogy a nagyobb hullámokkal is simán farkasszemet nézhess. Végül egy csepp veriverrel add hozzá a tengeráztatta farönkök illatát, ami megerősíti az önbizalmad. Gyengéd mozdulatokkal rázd össze a keveréket.

Használati utasítás:

A reggeli dugóban / a hétfői team meetingen / a havi zárás közben, amikor szükséged van egy kis lélekemelésre, dörzsölj a csuklóidra egy keveset, és lélegezd be mélyen néhányszor.

Vigyázat! Figyelj arra, hogy ezután az arcodon kiszélesedő önfeledt mosolyt a többiek nehogy félreértsék. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr512702599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása