A rózsa lelke

Egy évvel ezelőtt született meg a Scented Up ötlete

2018. július 08. 22:29 - katicabogarka

Egy évvel ezelőtt kezdődött minden. Bélával éppen egy egyetemi évfolyamtársunk esküvőjére tartottunk az autópályán, miközben a legutóbbi aromaterápiás tanfolyamon hallottakról meséltem.

20170528_114551.jpg- De azt tudtad, hogy az illóolajok nemcsak a különböző betegségekre jók, hanem az ember kedvét és gondolatait is tudják befolyásolni? Ugyanúgy hatnak, mint a hormonok. Vannak, amik örömérzetet tudnak kelteni, mások nyugtatnak vagy szorongást oldanak, vagy éppen fokozzák a figyelmet.

- … (tuti, hogy itt elhangzott egy vicc, amire már nem emlékszem)

- De ami még érdekesebb, hogy egy-egy illatkeveréket úgy is össze lehet állítani, hogy az a saját személyiséged kiegészítője legyen: ott erősítsen, ahol hiányod van, és ott puhítson, ahol túl sok vagy. Mondjuk öntsön önbizalmat beléd, amikor ki kell állnod magadért, és tompítsa a túlzott érzékenységedet. A fáraó családtagjainak például a főpapjaik készítettek ugyanilyen elven személyre szabott illatkeveréket.

És akkor megszületett az ötlet: hozzunk létre egy projektet, ami közelebb hozza az emberekhez az aromaterápiának azt a szeletét, ami a közérzetünkre, mentális állapotunkra hat, akár még az egyes személyiségtípusokat is figyelembe véve. Emlékszem, hogy egyszerre nagyon lelkesek lettünk!

Az első komolyabb ötletelésünk természetesen arra irányult, hogy mi legyen a projekt neve. Angolul-magyarul záporoztak a rémesebbnél-rémesebb nevek. Aztán egyszer csak megérkezett a miénk: Scented Up, vagyis illatokkal felrázni valamit.

A kulisszák mögött sok idő telt el tanulással, termékfejlesztéssel és teszteléssel. Most már van centigrammos mérlegünk és pipettánk, tudunk méhviaszos krémparfümöt készíteni, sőt még a magyar kozmetikai piac titkaiba is betekintést nyertünk. Szívesen sztorizunk majd ezekről is a későbbiekben, de a legfontosabb örömteli hírünk most az, hogy mostantól már kimerészkedünk a reflektorfénybe, és egyre többet hallhattok majd rólunk, tőlünk.

Mindezt azért, hogy minél szélesebb körben érthetővé és elérhetővé tegyünk a szubtilis aromaterápia praktikáit, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a túlfeszített, stresszes hétköznapokban segítsünk minél több olvasónknak visszabillenni a testi-lelki egyensúly állapotába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr4414101309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása