A rózsa lelke

Yvoire illatos kincsei - bicajos kalandozásaim Franciaországban

2018. július 14. 23:14 - katicabogarka

Az elmúlt egy év nemcsak a Scented Up megszületését hozta, hanem számos új elhatározást is. Erre egyébként minimum gyanakodni kell, amikor egy nő levágatja a haját. Szóval azt találtam ki, hogy triatlonozni fogok, és szeptemberben teljesítem Podersdorfban a féltávot, azaz az ironman táv felét.

Ennek jegyében az elmúlt hónapokban Kerekes Ábel és a Triplán segítségével szorosabb barátságot kötöttem a szokatlanul korai, vagy késői órákban végzett futás, úszás és bicaj edzésekkel. Talán a „korai” és a „barátság” szavak egyidejű használata kicsit túlzónak tűnik ebben a szövegkörnyezetben, de az Ábel és a Triplán rész igaz.

 Hogy a gyakori svájci látogatásaim se húzzák keresztbe a felkészülést, Genfben ugyanúgy minden adott az edzésekhez. Sőt, itt sokkal szívesebben indulok hosszabb bicaj túrákra, mert gyönyörű hegyek és tavak között tekerhetek, és mindenhová tükörsima kerékpárút vezet. yvoire11.jpg

 Az egyik kedvenc útvonalam Yvoire, a Genfi-tó déli partján fekvő francia középkori városka. Korabeli árkádjai alatt hangulatos boltocskák bújnak meg, és itt található a Jarden des Cinq Sents, azaz az „öt érzék kertje” nevű illatos labirintus is. De nem ez az egyetlen aromaterápiás vonatkozású felfedezésem ebben a városban. Találtam ugyanis egy kis boltot, ahol a parfümök fellegváraként is ismert dél-francia város, Grasse kézműves parfümjeit árulják. Kis üvegcséken sorakoznak a keserűnarancs virág, rózsa, írisz, vetiver és levendula esszenciák, és egy egész falat foglalnak el a finomabbnál finomabb illatú szappanok.

yvoire2.JPG

A kívánságaimnak csak a bicajos felső zsebeinek mérete szab határt, ezért aztán gyakori látogatója vagyok a városkának. Minden fordulóval lassan, de biztosan telepítem át a bolt készletét a svájci oldalra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr1514113549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása