A rózsa lelke

Ébreszd fel a belső erődet, és kezdődhet a 2019-es álmaid valóra váltása

2019. január 03. 16:33 - katicabogarka

 

Az év ezen időszakában –mint nagyon sokan- én is számot vetek az elmúlt évvel és megtervezem a következőt. Már évek óta ezt egy jól bevált forgatókönyv szerint teszem, amit most megosztok veletek.

A „Year compass” reflexiós füzetecskéje 32 nyelven elérhető, köztük magyarul is, és úgy tűnik, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mert tavaly már 700.000-en töltötték le. Nem szentírás, más logikát is lehet persze követni. Ez a verzió egyedül és csoportosan is működik, és kb 3 órát igényel. A lényeg, hogy teremts hozzá nyugodt, zavartalan környezetet, ragadj tollat és némi lélekmelengető tea kíséretében adj magadnak elegendő időt az elmélyülésre.

Különösen fontosnak tartom, hogy ilyenkor átgondoljam, mi minden történt az elmúlt évben: a kudarcok legalább annyira fontosak, mint a sikerek, mit ahogy az is, hogy tisztán lássam, mik azok a tapasztalatok és képességek, amik segítségemre lesznek a jövőben. Aztán jöhet a következő év megálmodása. Arra is oda szoktam figyelni, hogy ne csak azt találjam ki, hogy mit szeretnék megvalósítani, hanem arra is, hogy mindeközben hogyan szeretném érezni magam. A legfontosabb vezérlőelv talán az egyensúly megteremtése: a keménykalapos projektmenedzsereknek és kontroll mániásoknak a tervezéskor érdemes nagyobb teret adni a spontaneitásnak, míg a szétszórtabb, improvízációs nagymestereknek némi struktúra jelenthet segítséget.

Végül -ez már nem a füzet része – készítek egy skiccet. Nem kell művészien kifejezőnek lennie, elég, ha számodra értelmezhető. Ez a jobb agyfélteke aktivizálása mellett azért is nagyon hasznos, mert év közben egy szempillantás alatt felidézheted, hogy mit tartottál fontosnak az év elején. Ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne változtatni a céljaidon menet közben.

Vannak emberek, akiknek az álmodás, tervezés fázis nagyon jól megy, viszont nehéz megtenni már az első lépéseket is.

 

4_belso_ero.jpg

Ebben adhat segítséget a Scented Up „Belső erő” aromakeveréke, amely a saját erőnkbe vetett hitünket szilárdítja meg, hogy aztán hegyeket mozgassunk meg. Az önbizalom illataként is szoktam emlegetni. Nem véletlen, hogy számos fás jegy alkotja ezt az esszenciát, hiszen a fák pontosan azt a stabilitást és belső erőt szimbolizálják, amire ilyenkor szükségünk van. Mély, szerteágazó gyökérzetükkel szilárd alapot teremtenek ahhoz, hogy koronájukat még a legnagyobb szélvihar közepette is meg tudják tartani.

A nyugodt erőt sugárzó ciprus és a vitalitásunkat fokozó cédrus teremt stabil alapot a bazsalikom lendületének, hogy gondolatainkat tetté formáljuk. A babér önkifejezésre inspirál, míg a boróka eloszlatja kétségeinket.

Itt megnézheted a termékünket

 

Ajánlom az önbizalom-erősítésre vágyóknak, a kishitűeknek és a halogatóknak, az örök álmodozóknak, és azoknak, akik vágynak arra, hogy teljes jelenlétükkel kitöltsék a világban nekik járó teret.

Kívánok Nektek nagyon boldog, élményekben gazdag új évet és hogy álmaitokat valóra váltsátok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr1814532218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása