A rózsa lelke

Egy lépéssel közelebb az aromaterápia legmisztikusabb részéhez

2017. október 02. 22:00 - katicabogarka

Nagy nap volt a múlt szerdai, hiszen újabb lépést tettem az okleveles aromaterapeuta minősítésem felé a Panarom Aromaterapeuta Intézetében. Ez már egyébként a második képzésem volt, amin részt vettem, de mivel színvonalában messze felülmúlja elődjét, szakmai időszámításomat mostantól indítom.

aroma_kepzes_1_1.jpg

Három napot töltöttünk együtt, ami alatt betekintést nyertünk az aromaterápia történetébe és filozófiájába, az illóolajok kémiai felépítésébe és hatásmechanizmusába, illetve konkrét illóolajokat, növényi olajokat és aromavizeket (hidrolátumokat) ismertünk meg. Természetesen gyakorlatban is, úgyhogy alig győztük befogadni az izgalmasabbnál izgalmasabb illatokat. Csoda, ha egy egész doboz új szerzemény is hazajött velem? De hát olyan szépen pislogtak rám… Be is kellett szereznem egy új tartódobozt, amiben már 78 üvegcse fér el.

Ez az aromaterapeuta képzés első lépcsőfoka, amit követően 2-3 napos workshopokon tovább mélyíthetjük a tudásunkat az egyes tüneteggyüttesekre, testrészekre fókuszálva (pl: emésztőszervi betegségek, nőgyógyászati problémák), illetve elsajátítva a masszázstechnikát is. Kb másél év múlva az összegző vizsga után szerezhetem meg az okleveles aromaterapeuta képesítést, amivel már önállóan is komponálhatok egyedi keverékeket, amikkel támogatható a test öngyógyító mechanizmusa egy-egy fiziológiai és mentális probléma esetén. Mivel az intézet 2016-ban felvételt nyert az Aromaterapeuták Nemzetközi Szövetségébe (IFA International Federation of Aromatherapists), innen már csak egy fél lépés a nemzetközi diploma megszerzése, amit a világ majd összes országában elfogadnak. Akkor viszont költözöm Balira :)

Nagyon izgalmas dolog tudni a megoldást egy-egy egészségügyi problémára, de ami engem továbbra is leginkább foglalkoztat, az az aromák lelkünkre, szellemünkre gyakorolt varázslatos hatása. Nem túlzás azt mondani, hogy itt bizony varázslatról van szó, hiszen különösen ezen a területen igaz az, hogy már egy leheletnyi illat is eléri szubtilis hatását. Azaz nem az anyagbeli tulajdonságai érvényesülnek, hanem valami sokkal megfoghatatlanabb, egészen éteri jelleg.

Nem véletlen, hogy az ókori görögök az illóolajokat „éteri olajként” emlegették. Ők még bizonyára sokkal inkább tudatában voltak az illóolajok azon csodálatos képességének, hogy információt képesek átadni a testnek, és harmonizálják, kiegészítik a meglevőt a hiányzóval. Az ókori egyiptomiaknál például az illóolajok misztériumát a papok, szakrális beavatottak gyakorolták. A fáraó családtagjainak például személyre szabott parfümjük volt, ami sokkal többre volt képes annál, mintsem hogy kellemes illattal burkolta be gazdáját. Hittek abban, hogy az illóolajok képesek olyan színekkel kiegészíteni viselőjük személyiségét, ami hiányzott belőle.

Ezt a misztériumot szeretném én is felfedezni, kitanulni az aromaterápián belül. Persze tudom, hogy hosszú még az út addig, és végig kell járnom a fiziológiai sík tananyagát is. De az mindenképpen bizakodással tölt el, hogy most már jó kezekben vagyok, megfelelő mesterekre találtam, akiknek nagyon hálás vagyok.

aroma_kepzes_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arozsalelke.blog.hu/api/trackback/id/tr3212922295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása